Pizzadej

Ingredienser

50 gram gær
7 spsk.lunkent vand ca 40 grader
2 1/2 spsk olivenolie
2 dl koldt vand
ca 440 gram hvedemel + mel til æltning
1 1/4 tsk. salt

Tilberedning
opløs gæren i det lunkne vand til vandet har en cremet konsistens,ca 10 minutter.Rør olivenolien og det kolde vand i og salt og ca 1/4 af melet , bliv ved med at røre til massen er helt jævn,rør resten af melet i til dejen ikke klistrer mere.

Del dejen i 2 portioner og rul til 2 boller, skal hæve ca 1 time hvis dejen skal bruges med det samme under et fugtigt klæde, eller læg dem i et lille fad dækket med et fugtigt viskestykke over i køleskabet.

Tages ud 15 minutter før brug fra køleskab eller hvis de fryses drysses med mel og lægges i fryseposer og nedfryses (inden hævning)

Ved brug fra fryseren , lægges den frosne dej i en skål, pensles med olie, dækkes let med film og tør op enten et døgn i køleskab eller 2 timer i stuetemperatur (hvor den hæver). Den optøedede dej skal være opsvulmet og blød at røre ved.

Bages til kanterne er gyldne og sprøde ca 8-9 minutter på ca 250 grader på pizzasten nederst i ovnen.


Dejen kan gemmes i ca 2 dage i køleskabet eller den kan fryses og gemmes i ca 2 måneder.Det er den langsomme hæve tid der giver smagen i bunden. Denne opskrift er til 2 bunde på ca 23 cm.


( Revideret fra www.lechef.dk )